Region

Taksista izvukao mušteriju iz automobila i ostavio da leži na cesti

Internetom kruži snimak taksiste iz Maribora, Slovenija, koji je iscrpljenog muškarca ostavio da leži na ivici puta.

taksista i mušterija - Twitter

O incidentu je obaviještena i policija, koja je muškarca odvela do obližnje kuće. Za sada se ne čini da je riječ o prekršaju ili krivičnom djelu, ali još uvijek prikupljaju informacije o incidentu, piše 24ur.

Njegov čin uznemirio je javnost, a reagovala je i udruga ‘Humanitarček’.

“Bez obzira na uzrok, niko ne zaslužuje da se prema njemu ovako postupa”, naglasili su.

Incident je snimio specijalista urgentne medicine dr. Andrej Hohnec.

“Sve što nam nije u redu. Dovezli, ostavili na putu. Odvezli. Gospodin legao. Otišao u pomoć, obavijestio policiju”, napisao je.

Iz policije su također potvrdili da su primili prijavu. “Policija je dolaskom na lice mjesta uočila muškarca na tlu ispred kapije od parkinga i otpratila ga do stana na njegovoj obližnjoj adresi”, objasnili su iz PU Maribor.

Uz sve prikupljene prijave, policijski službenici do sada nisu utvrdili znakove prekršaja ili krivičnog djela, ali i dalje prikupljaju prijave vezane za događaj. prenosi “Radiosarajevo“.

Incident se dogodio u Novoj vasi.

Od taxi službe Cammeo 24ur je zatražio objašnjenje u vezi sa ponašanjem njihovog taksiste, ali njihov odgovor još nisu dobili.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh