Region

DETALJI TRAGEDIJE: LIFT ZGNJEČIO MAJSTORA DOK GA JE POPRAVLJAO

U Rumi u Srbiji se dogodila strašna tragedija jučer popodne, kada je majstor nastradao dok je pokušavao da popravi lift.

Lift - Ilustracija

Kako se saznaje, za popravku i redovno servisiranje lifta bilo je potrebno da posao obave dva majstora, ali se na terenu pojavio samo jedan, koji je sam pokušao da popravi lift.

Uprkos tome što su stanari upozoravali da je drugi majstor neophodan, on je odlučio da sam obezbjedi lift i krene sa servisiranjem.

Nesretni majstor se nalazio u liftu kada se pokrenuo i priklještio ga.

Vatrogasci su odmah pozvani i stigli su na lice mjesta, ali nažalost, bilo je prekasno.

Stanari zgrade su bili uznemireni, jer su smatrali da je tragedija mogla biti spriječena da je drugi kolega bio prisutan i u određenom momentu zaustavio lift.

Policija je izvršila uviđaj kako bi se utvrdilo tačno šta se dogodilo i kako je došlo do ovog tragičnog ishoda.

Istraga će obuhvatiti i to da li su ispunjeni svi propisi o bezbjednosti na radu prilikom servisiranja liftova, odnosno da li je bilo propusta u radu i nedostataka u procedurama. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh