Region

Vučić čestitao Jinpingu novi mandat na čelu Kine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku.

Aleksandar Vučić - Screenshot

Xi Jinping je dobio i treći petogodišnji predsjednički mandat na sjednici kineskog parlamenta, na kojoj je dodatno pooštrio kontrolu, dok se Kina suočava sa sve većim izazovima kod kuće i u svijetu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku.

Vučić je čestitao predsjedniku Narodne Republike Kine na ponovnom izboru za predsjednika NR Kine i predsjednika Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine.

“Mi u Srbiji Vaš reizbor za predsjednika posmatramo kao jasnu potvrdu Vašeg nesumnjivog doprinosa jačanju uloge, ugleda i značaja Narodne Republike Kine, kao i Vaše nepokolebljive odanosti časnom služenju kineskom narodu. Čvrsto vjerujemo da će period pred nama, pod Vašim predanim, mudrim i vizionarskim liderstvom, biti obilježen novim impresivnim uspjesima Narodne Republike Kine u svim oblastima, čemu se posebno radujemo, počastvovani što Vas i kineski narod imamo za svoje osvjedočene prijatelje. Izuzetno sam ponosan što su odnosi Srbije i Kine na svom istorijskom vrhuncu i posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa Vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda“, navodi se u čestitki predsjednika Srbije, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh