Region

Potresni prizori: Klanjana dženaza djeci koja su stradala u požaru u Novom Pazaru

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević predvodio je jučer dženazu namaz za četvoro stradale djece u glavnom gradu Sandžaka.

Sanapress.info: Potresni prizori iz Novog Pazara

Novopazarci su i dalje potreseni zbog tragedije koja se juče dogodila u ovom gradu, nakon što je u požaru u stanu stradalo četvoro mališana, starosti od šest mjeseci do 5 godina, piše Pressmediabih.

Mališanima je jučer klanjana dženaza, a potom je izvršen ukop na groblju Gazilar.

Dženazu u Islamskom centru Gazilar je predvodio muftija sandžački.

Rezultati obdukcije pokazali su da su se djeca ugušila ugljen-monoksidom.

Otac koji je živ gorio pokušavajući da djecu spase iz plamena je na liječenju u Beogradu i prema riječima ljekara dr. Hajrovića, njegovo stanje je trenutno stabilno, dok se majka djece nalazi na posmatranju na Odeljenju hirurgije u novopazarskoj bolnici.

U gradu je proglašen Dan žalosti, a iz Tužilaštva još uvijek nema zvaničnih informacija o tome kako je došlo do požara, piše Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh