Region

NISI OVO ZASLUŽILA, TREBALO JE DA POSTANEŠ MAJKA: GRAD PLAČE ZA TRUDNICOM KOJA JE PREMINULA U ŠESTOM MJESECU TRUDNOĆE

U Opštoj bolnici Užice, u Srbiji, sinoć je izvršena obdukcija tijela I. P. (25), trudnice iz Užica, koja je juče u ranim jutarnjim satima izgubila bitku za život uprkos svim naporima ljekara da je spase.

trudnica - hayat

Mada se za sada sumnja da je uzrok njene smrti sepsa, odgovor zašto je preminula mlada Užičanka dat će izvještaj patologa koji se očekuje.

Direktor Opšte bolnice Užice dr Dragan Dajmanjanović kazao je da će komisija za stručni nadzor u ponedjeljak obaviti svoj dio posla i istog dana donijeti zaključak da li je u liječenju pacijentkinje bilo propusta.

Udala se prije 15 dana

Ona je bila u šestom mjesecu trudnoće, a prije petnaestak dana se udala. Užičani koji su je znali i danas su u nevjerici da nje više nema. Ostat će upamćena, kažu, kao vrijedna, poštena, uvijek nasmijana, požrtvovana, spremna da pomogne. Radila je u jednom užičkom noćnom klubu.

U četvrtak oko 17 sati je, kako su rekli u bolnici, u jako lošem stanju primljena na odjeljenje ginekologije. Imala je povišenu temperaturu i žalila se na mučninu. Odmah je podvrnuga dijagnostici koja je pokazala da fetus koji je nosila nije živ. Stoga je izazvan porođaj poslije koga je vraćena na odjeljenje.

Nešto kasnije stanje joj se dodatno pogoršalo, temperatura joj je još više skočila i pala je u komu. Odmah je prebačena na odjeljenje intenzivne njege.

Osim ginekologa svi ljekari užičke bolnice koji su to veče bili na dežurstvu pozvani su da pomognu da se njen život spasi. U pomoć je došla hirurška ekipa, infektolozi, internisti, anesteziolozi, transfuziolozi…

Od kuće su u bolnicu došli načelnik i zamjenik načelnika odjeljenja ginekologije. Skoro cijela bolnica se digla na noge. Na žalost svih koji su je znali, ljekari nisu uspjeli da joj pomognu.

Preminula je juče nešto iza tri sata, a prehtodno je reanimacijom tri puta vraćana u život. Od kada je pala u komu više se iz nje nije budila.

Žale je i Užičani koji je nisu poznvali. Jutros, kao i juče popodne, ljudi su zastajali kraj smrtovnice mlade sugrađanke, tužno uzdisali, tiho pričali, neki i plakali.

Dijete moje, život je bio pred tobom.. Neka te anđeli čuvaju. Nisi ovo zaslužila. A trebalo je uskoro da postaneš majka, da se sa svojima raduješ djetetu – jedan je od komentara. prenosi hayat

I. P. biće danas sahranjena na užičkom groblju Sarića osoje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh