Region

Hrvatska: Sutra crveno upozorenje zbog jake bure

Za riječku regiju te područje zapadne Istre, sjeverne Dalmacije, Kvarnera i Velebitskog kanala za sutra je izdato crveno upozorenje zbog jake, mjestimično olujne bure sa očekivanim udarima vjetra i do 160 kilometara na čas, saopšteno je iz hrvatskog Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Olujna bura - ilustracija

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visok nivo opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i znatan rizik od štete za obalsku infrastrukturu”, dodaje se u saopštenju.

Za ličko područje za sutra je izdato narandžasto upozornje zbog jakog, u višim predjelima na udare i olujnog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra, sa udarima do 65 kilometara na čas.

Narandžasto upozornje izdato je i za srednju i južnu Dalmaciju zbog jakog i olujnog juga koji će u poslijepodnevnim i večernjim časovima okrenuti na buru.

Stanovništvo se upozorava da bude spremno na oštećenja konstrukcija i rizik od povrede zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina, kao i mogućeg prekida saobraćaja i snabdijevanja električnom energijom, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh