Region

TUGA! DEVETOČLANA PORODICA PORIJEKLOM IZ CRNE GORE POGINULA U TURSKOJ: Stradale 3 generacije, od deda do UNUKA!

Istanbul je pust, jedni su pošli da pomognu u potrazi za preživjelima dobrovoljno, drugi su pošli jer su im tamo porodice…

Zemljotres - Ilustracija, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kompletna devotočlana porodica Kilindžarslan (ranije Mujić), porijeklom iz Crne Gore, stradala je u katastrofalnom zemljotresu koji je prije sedam dana pogodio Tursku, piše Espreso.

To je, u razgovoru za portal Revije Fokus, kazao potpredsednik Savjeta za saradnju sa dijasporom, Bedri GulŠefko Muković)

Gul, iseljenik iz Crne Gore, je rekao da su stradale tri generacije – od deda do unuka.

On je istakao da su odmah nakon zemljotresa kontaktirali ljude u Adani, koja je među pogođenim gradovima, a u kojoj živi Značajna zajednica poreklom iz Kolašina.

„Oni su se u Adanu doselili nakon progona muslimana iz Vraneške doline, odnosno sa područja Šahovića, krajem 1924. godine. Kontaktirali smo Zuleihu Hasanbegović Ozbek, predsjednicu Udruženja ‘Adana Balkan Bosnaklari Dernegi’, koje okuplja naše ljude u tom gradu. Prve informacije su bile da je u gradu stanje užasno, ali da su naši ljudi dobro, da nema poginulih, ali da ima povrijeđenih“, kazao je Gul.

Ispostavilo se, nažalost, da nije tako..

Bedri Gul sa porodicom živi u Istanbulu. Taj grad nije pogođen zemljotresom, ali, kako je rekao, nema porodice u Istanbulu koja nema nekog svog u tom kraju“.

„Nema čovjeka koji ne želi da pomogne. Istanbul je pust, jedni su pošli da pomognu u potrazi za preživelima dobrovoljno, drugi su pošli jer su im tamo porodice… Oni koji su ostali tumaraju… Bol je ogromna, Istanbul nije isti, cijela zemlja krvari. Svašta smo iskusili, svemu svjedočili, u blizini nam je i rat i glad i ljudska patnja, ali za ovo što je zadesilo Tursku riječi ne postoje”, kaže, između ostalog, Gul, prenio je portal RTCG.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh