Region

Ljekar nasilnik lomio kosti supruzi jer je čuo da ga vara sa kolegom? Prijateljica otkrila nove detalje: Svakim danom bio sve gori!

Slučaj porodičnog nasilja, koji je uzdrmao javnost budući da je riječ o poznatom beogradskom hirurgu sa VMA, osumnjičenom da je u srijedu u porodičnom stanu u Zemunu brutalno pretukao suprugu, polako se rasvjetljava.

doktor osumnjičen za nasilje - Ekskluziva

Dok policija istražuje sve detalje isplivavaju jezivi detalji. Prijateljica pretučene žene je u suzama za medije ispričala da još ne može da povjeruje šta je snašlo ovu porodicu. Sumnja, kako kaže za Srpski telegraf, da je razlog brutalnog iživljavanja nad njenom drugaricom bolesna ljubomora.

– Nismo se vidjele izvjestan period, ali ono što znam i što mi je pričala ranije jeste da su imali skladan odnos koji traje već godinama. Kao i u svakom braku postojali su problemi, ali su ih uvijek mirno rješavali bez nekih većih konflikata. Ovaj put, kako sam čula, umislio je da ga vara s kolegom i tada je počeo sa mučkim batinama i iživljavanjem nad njom. Pokušavala je da mu objasni da to nije istina, ali u njega kao da je ušao neki đavo. Nije joj vjerovao i nije mogao da prestane s maltretiranjem već je svakim danom radio sve gore stvari – objasnila je prijateljica pretučene žene.

Hirurg je osumnjičen da je supruzi nanio teške tjelesne povrede. Ljekari su konstatovali prelom četiri rebra i lijeve laktične kosti. Kako je istakla njena drugarica, nakon svega što je preživjela, pretučena žena totalno se povukla u sebe.

– Ona je bila jedna od pozitivnijih osoba koje poznajem, uvijek vesela i nasmijana, a prije svega porodična žena koja je bila spremna za muža sve da učini. Sigurna sam da nije napravila nijednu grešku u braku već da je monstrum sve umislio u svojoj glavi. Čula sam da se nakon stravičnih scena totalno povukla u sebe i da ne izlazi iz kuće od sramote. Samo razmišljam o toj djeci koja su sve to proživljavala zajedno s njom. Nemam srca da je nazovem da joj ne bi stajala na muku – zaključila je prijateljica.

Pripadnike policije, podsjetimo, pozvale su uplašene komšije bračnog para koje su čule tuču i svađu. Po dolasku zatekli su nesrećnu ženu u podlivima i osumnjičenog kod kojeg su pronađena dva pištolja kojima je navodno tukao suprugu.

– Od početka januara do početka februara ove godine vršio je krivično djelo nasilje u porodici na taj način što je u više navrata prema oštećenoj – svojoj supruzi – vršio nasilje šutirajući je nogama i udarajući je rukama po glavi i cijelom tijelu, udarajući je predmetima podobnim da tijelo teško tjelesno povrijedi, daveći je kablom, čupajući je za kosu, upućujući joj prijetnje, ponižavajući je i vrijeđajući je – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Doktor je u petak priveden na saslušanje u Treće osnovno javno tužilaštvo gdje se branio ćutanjem nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. prneosi “Ekskluziva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh