Region

VJETAR PRAVI HAOS U HRVATSKOJ: U ZAGREBU POVRIJEĐENA JEDNA OSOBA

Jak vjetar u subotu je prouzročio štetu širom Hrvatske.

Hrvatska - Pixsell

U Zagrebu je jedna osoba povrijeđena te je Županijski centar 112 na mjesto događaja odmah uputio hitnu medicinsku pomoć.

Centar je prijepodne zaprimio više dojava građana o padu stabala i grana na saobraćajnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Prema podacima osječkog Županijskog centra 112 zbog jakog vjetra bez struje je ostalo je više mjesta u Osječko-baranjskoj županiji te dio grada Belog Manastira. Centar je zaprimio 280 poziva građana koji su najčešće dojavljivali padove stabala, urušavanje zidova kuća te podizanje krovova i ploča krovišta. prenosi Hayat

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkoj županiji do prekida u snabdjevanju električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabilježen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 je sati zaprimio 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra, a Centar u Virovitici 30-ak.

O srušenim stablima i stubovima ulične rasvjete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stubovima, prenosi Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh