Region

Lavrov hvali Milanovića: Njegova izjava je iskrena i poštena

Sergej Lavrov - Vecernji.hr

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov danas je pohvalio nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

Lavrov je tako danas, govoreći na godišnjoj press-konferenciji u Moskvi, rekao sljedeće: “Nedavno je hrvatski predsjednik Milanović rekao da je ovo NATO-ov rat. To je iskreno i pošteno.”

Podsjetimo, Zoran Milanović je ovog vikenda u Vukovaru rekao da “Washington i NATO preko Ukrajine vode indirektni rat protiv Rusije”.

Milanović je rekao da odluka o obuci ukrajinskih vojnika ili bilo kakvom upletanju u rat treba biti izbor Hrvatske, koja ne bi trebala činiti što joj nameću veće sile. “Washington i NATO preko Ukrajine vode proxy rat protiv Rusije. I obrnuto. Međutim, ako nemaš krajnji cilj, ako nemaš plan, onda to završava kao Afganistan”, rekao je Milanović.

Predsjednik, koji se ranije više puta usprotivio sudjelovanju Hrvatske u misiji, ponovio je da je ona “pravno jako dvojbena”. “Odluka je da EU prvi put u svojoj povijesti sudjeluje u ratu. I to protivno Ugovoru o funkcioniranju EU jer on predviđa isključivo misije izvan teritorija EU”, rekao je Milanović.

“Plan ne može biti maknuti Putina. Plan ne mogu biti sankcije. To su gluposti. Nećemo ništa postići. Nisu ni Miloševića slomili sankcijama. Idu iz rata u rat. Što bismo trebali biti? Američki robovi?” dodao je Milanović, piše Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh