Region

Anonimusi ponovo napali Vučića: Imamo povjerljiva dokumenta Vlade Srbije

Nakon što je hakerska grupa Anonimusi objavila da je hakovala desetine povjerljivih dokumenata Vlade Srbije, oglasilo se i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija odakle je poručeno da su svi podaci i dalje zaštićeni, stoga građani nemaju razloga da brinu.

Aleksandar Vučić - prva

„Povodom učestalih prijetnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbjednostii objava da su kompromitovani povjerljivi dokumenti Vlade Republike Srbije i hakovani različiti državni sajtovi, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija želi da obavijesti građane da su svi podaci javne uprave zaštićeni, te da ni jedan povjerljiv dokument Vlade nije otkriven.

“Svi podaci od značaja za Republiku Srbiju čuvaju se u Državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbjednosnim standardima. Takođe, stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbjednosno-informacione agencije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti“, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja.

Iz ministarstva poručuju da ovakve objave imaju za cilj da zaplaša građane.

„Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mjera informacione bezbjednosti i svih bezbjednosnih preporuka rukovanja sa neprovjerenim i sumnjivim imejl porukama i internet sajtovima“, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, neformalna međunarodna hakerska grupa Anonimusi na svom nalogu na Tviteru objavila je da su hakovali desetine povjerljivih dokumenata iz Vlade Srbije.

Uz objavu stavili su i link. Međutim, kada kliknete na link, stoji da su dokumenti obrisani, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh