Region

Ne sviđa mu se zatvorska hrana, preskočio dva obroka: Nadležni DEMANTUJU da Goran Džonić štrajkuje glađu

U UIKS navode da Džonić nije želio da jede dva obroka spremljena u zatvoru 14.decembra.

porodica Đokić - Novi

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) demantovala je informaciju da je Goran Džonić iz Moravca, prvoosumnjičeni trostruko teško ubistvo porodice Đokić, štrajkuje glađu u pritvorskoj jedinici KP zavoda Niš, kao ni da su u njegovoj ćeliji pronađena “dva improvizovana noža”.

U UIKS navode da Džonić nije želio da jede dva obroka spremljena u zatvoru 14.decembra i da se nije izasnio da stupa u štrajk glađu, piše Objektiv.

-Nije tačno da pritvoreno lice G.Dž. štrajkuje glađu. Lice G.Dž. je uzelo doručak 14. decembra, a nije želelo da jede zavodsku hranu u vreme ručka i večere. Sutradan, 15. tog decembra G.Dž. je nastavio da jede zavodsku hranu. Ovo lice se nije ni izjasnilo da štrajkuje glađu, već je naveo da odbija da jede hranu pripremljenu u zavodu u vreme ručka I večere 14. decembra. Sva lica lišena slobode osim mogućnosti da jedu zavodsku hranu, takođe kupuju hranu na zavodskoj kantini i dobijaju je putem paketa, što je slučaj i sa pritvorenim licem G.Dž. Samo po sebi je jasno da sva lica imaju pravo izbora koju hranu će da jedu, navode u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija.

U UIKS ističu da, kako bi javnost bila verodostojno informisana, da bi zavod evidentirao da neko lice štrajkuje glađu potrebno je da prođe 24 sata od prvog neuzimanja hrane.

“Naoštrene olovke…”

U Upravi su precizno objasnili I šta je nađeno u Džonićevoj sobi prilikom pretresa – o kakvim se tabletama i sečivu radi.

– Tokom redovnog pretresa sobe, kod pritvorenog G.Dž. su pronadjene tablete koje inače ima u terapiji, kao i dve zaoštrene olovke na čijem vrhu se nalazi zalepljeni parčići žileta koja lica inače koriste za održavanje higijene. Tako da nisu tačne informacije u medijima da su u pitanju bodeži, odnosno sečiva u pravom smislu te reči. Zavod je u skladu sa zakonom o svemu obavestio policiju I nadležni sud, navode za medije u UIKS.

Optužnica na preispitivanju

Kako su mediji pisali, Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) iz Aleksinca ubijeni su 27.septembra 2021.godine nakon što su iz Moravca krenuli za Aleksinac. Njihova ugljenisana tela pronađena su 2.oktobra u ataru Moravca a spaljeni automobil „folkasvagen pasat“ nedaleko od 12 kilometara udaljene Tešice. Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen Đokićev brat od tetke, penzionisani vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević, poznati kao braća Jojke.

Braća Jojke i Milan Džonić, prvi sin Gorana Džonića, u martu su pušteni iz pritvora jer ih ni grafološko veštačenje ni drugi dokazi prikupljeni u istrazi ne povezuju sa zločinom. Više javno tužilaštvo u Nišu, nakon okončane dopune istrage, sredinom oktobra treći put je podnelo Višem sudu u Nišu na preistpitivanje optužnicu protiv Gorana Džonića, koji je optužen za trostruko ubistvo, i njegovog sina Stefana Džonića, koji se tereti za pomaganje u zločinu. Goran se dodatno tereti za nezakonito nošenje i posedovanje oružja a Stefan samo za posedovanje. Preispitivanje optužnice je još u toku.

Samo Gorana Džonića povezuju svi dokazi

Svi dokazi, kako se pisalo, za sada povezuju samo Gorana Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći sa 40.000 evra, iskopanoj iz voćnjakakao i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gde se nalazi a za koji je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić. Sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“ Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem. Snimljen je kako sipa gorivo u kantu na dan nestanka Đokića, a istog dana je bio i u Tešici kraj mesta gde je kasnije nađen zapaljen pasat…

Jedan mladić posvedočio je da je 26.septembra oko 15 časova dovezao Džonića iz Tešice jer je navodno kod majstora ostavio motor ali je proverom je utvrđeno da je motor bio na popravci još u avgustu pa se sumnja da ga je Džonić dovezao na mesto gde će zapaliti pasat kako bi se njime vratio kući.

Metalostrugar iz Moravca je posvedočio da je Džoniću pomogao da napravi navoj za metalni deo za koji se ispostavilo da je prigušivač, a dve nedelje nakon zločina naprasno je rođaku vratio dug od 10.000 evra. I plac na kojem se nalazi Stefanova kuća, a na kojem je pronađen zakopan novac, nalazi se u vlasništvu Gorana Džonića.

Stefan ima jak alibi, pušten da se brani sa slobode

Stefan Džonić koji je po zanimanju profesionalni vojnik ima jak alibi da u noći ubistva nije bio u Moravcu, već u bazi u Kopnenoj zoni bezbednosti a za sada ga nijedan dokaz direktno ne povezuje sa zločinom osim činjenice da je novac bio zakopan u dvorištu njegove kuće a da je njegov otac Goran Džonić, upitan da li bi neko od njegove dece bio sposoban da tako nešto uradi, odgovorio „možda i jesu“.

No, u vreme Stefanovog odsustva Goran Džonić je imao pristup kući i dvorištu pa ostaje da se vidi da li će i nakon preispitivanja optužnice Stefanovo ime ostati biti u njoj. On je krajem oktobra pušten da se brani sa slobode, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh