Region

Vučić kritikovao Tursku: Ne možete isporučiti dronove Kosovu koje uopće nije država

Kosovski ministar regionalnog razvoja Fikrim Damka potvrdio je danas da Kosovo planira kupnju bespilotnih letjelica Bayraktar proizvedenih u Turskoj.

Damka je na pitanje novinara o strategiji naoružavanja potvrdio da se kupnja dronova Bayraktar nalazi na dnevnom redu.

Predsjednica Kosova ranije posjetila tvornicu

“Naravno, pitanje naoružanih bespilotnih letjelica također je na našem dnevnom redu. Naša država nastavlja raditi na tom planu. Ostvarene su i posjete, naša predsjednica i ministar obrane su obišli proizvodna postrojenja. Svaka država želi imati bespilotne letjelice kod kuće, u svom vojnom arsenalu”, rekao je Damka, prenosi Klix.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je u veljači ove godine posjetila tvornicu za proizvodnju dronova Bayraktar. U međuvremenu, Albanija je danas formalizirala kupnju tri takve bespilotne letjelice. Bayraktar je relativno jeftina bespilotna letjelica koja se dokazala tijekom akcija u Iraku i Siriji, a Azerbajdžan ga je u Nagorno-Karabahu koristio protiv armenskih milicija.

“Isporuka će utjecati na srpske odnose s Turskom”

Takve bespilotne letjelice su također poslane u Ukrajinu kao pomoć snagama Kijeva u borbi protiv ruske agresije. Cijena Bayraktara nije objavljena, no početkom ove godine organizirano je prikupljanje sredstava za kupnju takvih dronova za Ukrajinu, a organizatori prikupljanja su smatrali da je za jedan dron dovoljno pet milijuna eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh