Region

VUČIĆ ŠOKIRAO STRANE NOVINARE: PREDSJEDNIK SRBIJE ODBIO JE ODGOVORITI NA JEDNO PITANJE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je, u intervjuu za britansku agenciju Reuters, rekao da Srbija traži oslobađanje svih uhapšenih Srba i načine da se smire tenzije na sjeveru Kosova.

Aleksandar Vucic - Screenshot

Vučić je u intervjuu, koji je dao nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, ponovio da Srbi na Kosovu ne smiju učestvovati u nasillju nad pripadnicima snaga Kfora i Euleksa, piše Hayat.

Niko, ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da učestvuje u napadima na Eulex i Kfor – rekao je Vučić.

Na pitanje da li će Beograd pokušati da nađe način da dođe do deeskalacije situacije na sjeveru Kosova, kratko je odgovorio „apsolutno“.

Agencija navodi da je Vučić optužio vlasti u Prištini i premijera Kosova Albina Kurtija da podstiču napetosti „nebrojenim jednostranim potezima“.

Kad god bi neko pomislio da smo nešto riješili, pojavi se drugi problem – kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije zatražio je da se oslobode nedavno uhapšeni Srbi na sjeveru Kosova jer se, kako tvrdi, „drže pod izmišljenim optužbama“ i da se kosovska policija povuče sa sjevera Kosova, u skladu sa Briselskim sporazumom.

Kosovska policija nema šta da radi na sjeveru…Posebno ljudi naoružani do zuba. To izaziva nelagodnost i strah među srpskim stanovništvom – rekao je Vučić.

Britanska agencija iznenađena je jer je Vučić odbio da precizira koje je korake Savjet za nacionalnu bezbjednost usvojio na sjednici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh