Region

PREMIJER U TEHNIČKOM MANDATU: STOJIMO UZ PARTNERE IZ NATO-A PO PITANJU RATA U UKRAJINI

Dritan Abazović, crnogorski premijer u tehničkom mandatu, poručio je da Crna Gora, po pitanju rata u Ukrajini, nedvosmisleno stoji uz svoje partnere iz NATO-a.

Po dolasku na dvodnevni sastanak šefova diplomacije zemalja članica NATO-a Abazović je novinarima rekao da Crna Gora iskazuje solidarnost sa zemljama saveza te dodao da navija za mir, ali da pruža punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, piše N1 Srbija.

Rat u Ukrajini je izazvao velike poremećaje u cijeloj Evropi i svijetu, što se odražava i na Zapadni Balkan. Uz dozu solidarnosti i suradnje možemo učiniti više te dati doprinos da se stvari što prije normaliziraju. Crna Gora nedvosmisleno stoji solidarno uz svoje partnere – rekao je Abazović te dodao da Crna Gora pruža punu podršku miru i suradnji na Zapadnom Balkanu.

Osim ministara vanjskih poslova 30 članica NATO-a, na sastanku su prisutni i šefovi diplomatije Finske, Švedske, Ukrajine, BiH, Moldavije i Gruzije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh