Region

SAD pozdravile sporazum Beograda i Prištine o registarskim tablicama

Sjedinjene Američke Države (SAD) pozdravile su sporazum o registarskim tablicama koji su, uz posredovanje Evropske unije u Briselu, postigli Beograd i Priština.

Zastave SAD - Tanjug

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs je ocijenio da se radi o dogovoru kojim se izbjegava dalja eskalacija napetosti.

“Pohvaljujemo i dogovor dvije zemlje da se hitno – i u potpunosti usredsrede na normalizaciju odnosa pod okriljem razgovora kojim posreduje Evropska unija. Podržavamo dijalog koji vodi EU kao najbolji put za unapređenje evropske budućnosti Srbije i Kosova”, navodi se u saopštenju, prenosi danas Glas Amerike (VOA).

SAD su pozdravile i odluku, dvije strana da, kako je navedeno, daju prioritet interesima građana i preduzmu korake za poboljšanje svakodnevnog života.

“Dvije strane su, uz pomoć Evropske unije, napravile ogroman korak napred – ka obezbjeđivanju mira i stabilnosti u cijelom regionu. SAD pozdravljaju konstruktivne pregovore i ohrabruju dalji napredak ka normalizaciji odnosa”, navodi se u saopštenju portparola Stejt departmenta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh