Region

Vojska i policija pomažu građanima u poplavljenim dijelovima Novog Pazara i Tutina

Pokazalo se još jednom da je priroda nepredvidiva i da brzo mijenja svoju ćud, rekao je Miloš Vučević

vojska i policija Novi Pazar i Tutin - Twitter

Ministri odbrane i policije u Vladi Srbije Miloš Vučević i Bratislav Gašić obišli su danas poplavljena naselja u Novom Pazaru i Tutinu. Oni su razgovarali sa mještanima čija su dvorišta i pomoćni objekti poplavljeni u vodenim bujicama koje su nastale izlivanjem rijeka Jošanice, Raške i Trnavice.

Mještani poplavljenih naselja nisu željeli da govore za medije, ali su nezvanično istakli da su u opasnosti poslije svake kiše.

Otputovali i za Tutin

Vučević je, obilazeći naselje Šutenovac, rekao da će Ministarstvo odbrane pomoći mještanima poplavljenih područja.

– Pokazalo se još jednom da je priroda nepredvidiva i da brzo mijenja svoju ćud. Najvažnije je da sve institucije, od lokalnih do republičkih, rade zajedno na zaštiti ljudskih života i imovine građana. Za nas nema razlike da li se ovo dešava u Novom Pazaru, Tutinu ili nekom drugom dijelu države. Policija, Sektor za vanredne situacije i Ministarstvo odbrane, zajedno sa lokalnim rukovodstvima, sa građanima, na zadatku su da sačuvaju sve ono što se može sačuvati. Molba je da svi budu na oprezu. Vjerujem da ćemo biti na visini zadatka, rekao je Vučević i dodao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kao vrhovni komandant, Vojsci izdao naredbu da pomogne ugroženim građanima.

Oni su nakon Novog Pazara otputovali za Tutin gdje se izlila rijeka Vidrenjak koja je poplavila nekoliko kuća i industrijskih objekata. U pojedinim dijelovima ove općine saobraćaj je u prekidu.
Vreće sa pijeskom

U Štabu za vanredne situacije grada Novog Pazara kažu da je tokom vikenda u ovom gradu palo oko 100 litara kiše po metru kvadratnom. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Novi Pazar je dobio pomoć od javnih komunalnih preduzeća iz Kraljeva i Čačka, kao i od JP Srbijavode.

U Šutenovcu su građanima isporučene vreće sa pijeskom koje će biti postavljene uz riječna korita. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh