Region

VUČIĆ O ATENTATU: ZNAMO KO JE TREBALO DA BUDE IZVRŠILAC

Pojavit će se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirajući navode svjedoka saradnika Srđana Lalića da je grupa Veljka Belivuka planirala atentat na njega.

Aleksandar Vucić - Screenshot

On je istakao da službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i sljedećeg planiranog atentata.

Nisu naše službe mogle izmišljati nešto. Pojavit će se novi podaci, imamo nove pakete s telefona skinute. Počinju govoriti o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama sudjelovao. Ko je trebao učestvovati u izvršenju i u prvom pokušaju i u sljedećem pokušaju – rekao je Vučić na konferenciji za medije.

Što se ti treseš od straha

Atentat je, navodno, bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.

Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažirani svi snajperisti i specijalci koje ima na raspolaganju, a da je odbio nositi pancirku.

Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema (Aleksandru) Vulinu, prije nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: Šta ti je, što se ti treseš od straha – ispričao je Vučić.

Dodao je da je to pitanje postavio u šali jer je Vulin odgovoran čovjek, a da on sam nije htio ni pancirku nositi.

Dok sam živ ću ići u svoj narod

Ako smo zemlju doveli do toga da kriminalci mogu ubiti šefa države, onda to govori o nama. A da se krijem od svog naroda, to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću ići u svoj narod, pancirku neću nositi – ponovio je predsjednik Srbije.

Istaknuo je da u borbi s mafijom država pobjeđuje, ali da ima još mnogo problema.

Glavu smo joj dobrim dijelom odsjekli, ali ima još raznih nervnih završetaka i mnogo problema s kojima se suočavamo, tako da ćemo to morati rješavati u narednom periodu – zaključio je Vučić. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh