Region

OGLASILA SE DJEVOJKA KOJA JE OBJAVILA VIDEO ZLOSTAVLJANE STARICE

Kaltrina Zeneli, djevojka koja je objavila snimak maltretiranja starije žene u Staračkom domu “Orenda” u gradu Peći, rekla je za RTV Dukagjini da je nije kontaktirala Kosovska policija, dok je objavila da ju je kontaktirala tužilaštvo.

Kaltrina Zeneli - hayat

U emisiji “Pet” na RTV Dukagjin uključila se Kaltrina Zeneli, djevojka koja je na društvenim mrežama upoznala javnost sa incidentom. Riječ je o slučaju koji se dogodio u gradu Peći, tačnije o maltretiranju starije žene od strane medicinske sestre u Domu za stare “Orenda”.

Zeneli je navela da je snimak dobila od nepoznate osobe, koja je tražila da ostane anonimna.

Također je rekla da je nije kontaktirala policija u Peći, dok je tužiteljstvo u Peći tražilo druge detalje.

U objavi sam spomenula policiju, ali niko me iz policije nije kontaktirao. Jedino me kontaktiralo tužilaštvo u Peći, pitali su me koja je institucija, imam li ikakve informacije o tome šta se dogodilo – rekla je.

No, Zeneli je dodala kako se osjeća mnogo bolje nakon što je saznala da su organi gonjenja na vrijeme reagovali i što su medicinske sestre privedene.

Osjećam se dobro i laknulo mi je što su vlasti brzo reagovale i što su medicinske sestre tamo gdje trebaju biti – istaknula je.

Zeneli je dodala da nije čula da su se takvi slučajevi ranije dogodili u gradu Peći. Zeneli je rekla da se osjeća šokirano incidentom, a čak je navela i da kada je primila snimak isti je bez najmanje zadrške objavila na svom Facebooku. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh