Region

Na snagu stupile mjere za preregistraciju: Policija na Kosovu upozorila vozače da ukidaju srbijanske registarske oznake

Vlasnici vozila sa srbijanskim registarskim oznakama gradova na Kosovu će biti opomenuti da sa zahtjevom odu u Centar za registraciju vozila, gdje mogu preuzeti RKS oznake

Na snagu su danas stupile mjere za preregistraciju vozila na teritoriji Kosova. Vlada Kosova je u petak odlučila da po fazama primjenjuje svoje odluke o preregistraciji, a prva faza stupa je stupila na snagu danas.

Vlasnici vozila sa srbijanskim registarskim oznakama gradova na Kosovu će biti opomenuti da sa zahtjevom odu u Centar za registraciju vozila, gdje mogu preuzeti RKS oznake, a od 21. novembra do 21. januara će biti kažnjavani svi vlasnici automobila koji ne budu poštivali ove mjere sa 150 eura, prenosi “KoSSev”.

Inače, odluka o uklanjanju srbijanskih tablica primjenjivat će se do 21. aprila 2023. godine. Od početne faze opomena i kazni, odluka obuhvata upotrebu probnih tablica, pa sve do potpunog uklanjanja.

Podsjećamo, Vlada Kosova je 29. juna donijela odluku o preregistraciji automobila koji su označeni srbijanskim registarskim oznakama sa odgođenom primjenom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh