Region

Sud osudio prosjaka: Uzeli mu manje od 10 KM, pa traže da plati 109 KM kazne i troškova

Presuda je donesena ovih dana, a u njoj stoji da je muškarac kriv jer se ispred marketa “odao prosjačenju, kojom prilikom je od građana isprosio kovani novac u ukupnom iznosu od 37 kuna (oko 9,60 KM)

Prosjak - Nadlanu.com

Muškarac (64) iz okolice Novske ovih je dana proglašem krivim na sudu jer je u aprilu ove godine prosio pred marketom u Okučanima. Policiji ga je prijavio jedan kupac, a po dolasku mu je oduzeto 37 kuna (oko 9,60 KM) koje je uspio isprositi, piše Danica.hr.

Presuda je donesena ovih dana, a u njoj stoji da je muškarac kriv jer se ispred marketa “odao prosjačenju, kojom prilikom je od građana isprosio kovani novac u ukupnom iznosu od 37 kuna (oko 9,60 KM), čime je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

Sudac mu je odredio novčanu kaznu od 300 kuna (oko 78 KM) te naložio da plati i 120 kuna (oko 31,20 KM) troškova prekršajnog postupka, piše Danica.hr.

– Na temelju odredbe Prekršajnog zakona, okrivljeniku se izriče zaštitna mjera oduzimanja kovanog novca u iznosu od 37 kuna (oko 9,60 KM) – navodi se u presudi. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh