Region

Izgubljena s namjerom – Evo kako je riješena porodična drama nestale djevojčice Katarine Zarić!

Djevojčica Katarina Zarić (16) iz Kule, čiji je nestanak bio prijavljen požarevačkoj policiji, pronađena je u stanu svog druga u centru Požarevca. Maloljetnica je, kako saznajemo, samovoljno napustila roditeljski dom i odbijala da se vrati kući, sve dok je policija nije pronašla.

No image - Haber.ba


Katarina Zarić (Foto: Kurir)

Razlog za ovakav potez učenice Poljoprivredne škole u Požarevcu niko ne želi da kaže u „interesu maloletnice“, ali se pretpostavlja da je razlog – nesporazumi sa majkom. Katarina je prošle subote krenula u Kostolac, kod drugarice na rođendan i od tada joj se gubio trag.

Povremeno se majci javljala telefonom, ali sa skrivenog broja. Tom prilikom, ona joj je govorila da se nalazi na produženoj školskoj praksi, pošto je učenica Poljoprivredne škole, sa Domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu. Međutim, u sredu su svi telefonski kontakti prestali. Tada je majka prijavila njen nestanak.

Požarevačka policija je odmah reagovala i dala se u potragu. Analizom baznih stanica i broja mobilnog telefona koji je koristila maloletnica, ubrzo je locirana.

– Policijski službenici pronašli su maloletnicu, čiji je nestanak prijavljen 30. jula – navodi se u saopštenju. – Utvrđeno je da je ona samovoljno napustila kuću i otišla kod drugarice i druga u Požarevac, gde je i pronađena.

Sem infomacije da je devojčica pronađena, u policiji nisu želeli da saopštavaju bilo kakve detalje vezane za ovaj slučaj. Prema nezvaničnim informacijama, Katarina se pre odlaska na žurku u Kostolac, videla sa svojim dečkom Goranom Đ. iz Požarevca.

– Oni su se našli i razgovarali u Sunčanom parku, ispred požarevačkog Centra za kulturu, nakon čega je Katarina otišla za Kostolac, oko 18 sati – saznajemo iz istrage.

– Planirali smo da razgovarao i sa njenim dečkom, koji je takođe maloletan, ali smo devojčicu u međuvremenu pronašli.

Ona je potom dovedena u policijsku stanicu, radi davanja izjave, kojoj je prisustvovala i njena majka. Obe su potom policijskim automobilom vraćene u Kulu. Osim majke i brata, Katarina ima i oca, ali on samo povremeno dolazi, pošto radi u Rumuniji, odakle je rodom.

Ćutanje majke Snežane

Od Katarinine majke Snežane Zarić pokušali smo u petak da saznamo šta se tačno dešavalo prethodnih dana i zašto je devojčica odbijala da se vrati kući. Međutim, Snežana nije ogovorala na naše pozive.

(kurir)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh