Region

KĆERKICA MI JE U LOKVI KRVI LEŽALA POD KOMBIJEM: Ispovijest oca djevojčice koja je poginula na Karaburmi – JEZIV PRIZOR NA MJESTU NESREĆE

Šta god mi sada rekli ili uradili, našeg djeteta više nema i nikada se neće vratiti. Stajali smo tu u šoku, kombi nam je pregazio dijete pred očima i to dok se igralo s drugom djecom ispred kuće.

Porodica poginule djevojčice - Kurir.rs

Ovima riječima počinje ispovijest porodica djevojčice Heće Idrizaj (3), koja je juče nastradala u Kornatskoj ulici u beogradskom naselju Karaburma, kada ju je kombijem pregazio I. D. Preko nesrećne djevojčice, kombi je navodno prešao nekoliko puta.

– U vrijeme nesreće bio sam u kući, a moj brat je sjedio napolju. Samo što sam počeo da ručam, začuo sam jauk brata, koji je vikao da su pregazili dijete. Obuzela me jeza neka i odmah sam istrčao – priča otac Emran Idrizaj i dodaje:

Zanijemeli od šoka

– Zanemijio sam od prizora koji me zatekao na nekoliko metara od porodičnog doma. Moja kćerkica u lokvi krvi ležala je ispod kombija. Preblijedio sam i nisam znao šta ću od šoka, pa sam počeo da udaram sve što mi se našlo pod rukom, lupao sam u ogradu.

On je ispričao da je njegova snaha odmah prva uspela da pritrči i pokuša da pomogne djetetu.

– Zgrabila je dijete i odnijela do česme, pokušala je da je umije kako bi je povratila. Moj stric je tada uzeo dijete, a ja sam samo stigao da pozovem ženu da joj kažem šta se dogodilo i odmah smo otišli u dom zdravlja.

Majka nastradale djevojčice Marija kaže da se Heća prije nesreće igrala na ulici sa još dvije djevojčice.

– Igrala se baš tu na putu kada je taj vozač krenuo nazad, pa naprijed. Ona je ostala zaglavljena ispod kombija. Ljekari su uložili sve napore kako bi je spasli, čak su je oživljavali skoro 45 minuta – priča nesrećna majka Marija i dodaje:

– Naša sreća se sada ugasila, dijete nam ništa neće i ne može vratiti.

Otac djevojčice rekao je da je mala Heća bila njegova mezimica.

– Bila je najmlađa od sve djece. Od svih sam nju najviše volio, ona je bila naša snaga, a sada je više nema – jedva je kroz suze izustio nesrećni Emran.

Unuče sahranjujemo

Porodica i rođaci stradale Heće kažu da ulica nije bezbjedna za saobraćaj.

– U pitanju je mala ulica, koja je doskoro bila samo zemljani put i tu su se djeca oduvijek igrala. Odskoro je prošao asfalt i od tada povremeno prođu kola, ali je ulica veoma uska i nije bezbjedna za pješake, bukvalno nemaju gdje da se sklone kada naiđu kola – ispričali su.

Baka tragično preminule djevojčice ispričala je za Kurir da je tijelo njene unuke na obdukciji.

– Velika tragedija nas je zadesila sada, naše najmlađe dijete, našu mezimicu da sahranjujemo – rekla je potresena žena.

Na mjestu gdje je ležala djevojčica ostala je njena cipelica, kao i tragovi krvi koje su pokazali rođaci. – Vidio sam da se dijete nalazi iza kombija, počeo sam da vičem na vozača kako bih mu skrenuo pažnju, ali me on nije čuo. Kada se zaustavio, bio je pogubljen totalno, nije znao šta se dogodilo ili je odbijao da povjeruje – ispričao je stric djevojčice, koji je bio očevidac užasa, piše Kurir.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh