Region

Vučić dao orden Orbanu: “Nismo imali većeg prijatelja još od Sibinjanin Janka”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je uručio je orden Republike Srbije na velikoj ogrlici premijeru Mađarske Viktoru Orbanu za “izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje”.

Vučić i Orban - Nova.rs

Vučić je rekao da je Orban bio uz Srbiju, kako kaže, u momentima kad je to bilo najteže.

„Hvala vam gospodine Orban što uvek imate dobrobit Republike Srbije u vidu. Hvala vam što u ova teška vremena i u ovim mesecima kad svi gledaju sebe, smogli snage da pomognete Srbiji da obezbedimo sigurniju i topliju zimu i budućnost. Sa ponosom smo vam uručili ovaj orden. Mi se nadamo da će ovo, najviše priznanje koje Srbija može da pruži, biti podsetnik za mađarski narod i sve naše prijatelje. A nismo imali većeg prijatelja još od Sibinjanin Janka“, naveo je on.

Orban se zahvalio Vučiću na priznanju rekavši da Mađari i Srbi imaju jedan zajedničku misiju.

„Taj zajednički posao je odbrana južnih vrata Evrope. To je misija i odgovornost i Srbije i Mađarske“, rekao je Orban. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh