Region

OGLASILA SE PORODICA NESTALE MARIJANE: “Nažalost, mislimo da Marijana…”

Marijana Seifert bivša zvijezda i pobjednica rijalitija Veliki brat nestala je još krajem aprila ove godine, a potraga za njom još uvijek traje.

Porodica i prijatelji nestale Marijane, koju je domaća publika upoznala u rijalitiju Veliki Brat, oglasili su se za hrvatske medije i rekli da poslije višemjesečne potrage ne vjeruju da je živa.

Njena je sestra Maja Kovačević, koja ulazi u rijaliti šou Zadruga, već se ranije oglasila za medije i rekla da smatra da nestala Marijana više nije među živima.

“Nažalost, više ne mislim da je živa. Osjećam da je nema. Samo želimo konačno doznati pravu istinu i da se možemo od nje dostojno oprostiti”, rekla je ona.

Sad su o kćerinom nestanku prvi put javno progovorili Majini i Marijanini roditelji, Ivo i Gordana Kovačević koji su razgovarali s novinarkom emisije “Provjereno”.

“Ne mogu vam opisati kako se osjećam. Četiri mjeseca da ja nemam pojma gdje je moje dijete, kakva je njena sudbina. Ovu agoniju koju mi proživljavamo, ne želim niko da je doživi. To je nešto najgore, najstrašnije što čovjek može doživeti”, rekla je Gordana.

“Niti mira u kući, niti mira u srcu. Ništa mi ne pričinjava zadovoljstvo nikakvo. Spavam dva sata po noći, društvo izbjegavam. Moja supruga nije izašla iz kuće dva i po mjeseca, jednostavno vrata nije napustila”, dodao je Marijanin otac Ivo. “Samo da je pronađem. Ona je moje dijete, kakva god da je, ona je moje dijete”, dodala je Marijanina majka kroz suze.

Reporterka je razgovarala i sa svjedocima koji su nestalu Marijanu videli među zadnjima, a neki od njih tvrde da izjava njenog supruga Karla, koji je ranije za Slobodnu Dalmaciju rekao da je suprugu posljednji put vidio oko ponoći u noći kad je nestala, nisu tačne.

“Ako je stvarno istina da je suprug dao izjavu da su u ponoć legli, to je laž. Ona je u ponoć bila sa mnom”, rekao je jedan od svjedoka. “Oko devet je došla na posao. Radila je smjenu do nekih 3. Poslije je otišla u obližnji kafić na kafu. S kafe je prešla na al*oholna pića. Bila je u društvu jedne osobe, prijatelja, poznanika”, tvrdi drugi svedok.

Marijana se, navodno, u lokalu zadržala do kasnih večernjih sati, a jedna žena koja se njoj i prijatelju pridružila oko, kako kaže, osam uveče, a zatim su nastavili druženje u njenom domu.

“Kada sam je vidjela, ona je pila duple džin tonike. Već je tada bila u vidno al*oholisanom stanju. Nakon toga smo otišli kod mene doma. Sve troje smo otišli zajedno. U stanu smo sjedili, sve je bilo ok. Ona je bila vesela, pjevala je’, ispričala je za Provjereno.

Navodno joj je Marijana pokazala poruku koju joj je poslao suprug.

“U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo da popije kafu gdje hoće i s kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ja ne znam koja je bila reakcija”, rekla je i dodala da je Marijanu suprug i zvao. “Pitala ga je gdje je on bio kad je njoj trebalo i to je spomenula nekoliko puta i rekla da ju pusti na miru i da ona neće doći kući, da se boji. Počela je da plače i poklopila slušalicu. Nije rekla čega se boji, bila je u jako al*oholisanom stanju”, dodala je, a zatim ispričala da je oko tri ujutro zamolila prijatelja da Marijanu odveze kući taksijem.”On me je nazvao u 3:15 kada je ona izašla iz taksija. Nazvao me je da mi kaže da ju je ostavio pred zgradom i da je on taksijem dalje otišao doma. Pričali smo sve dok je otišao do kuće”.

Marijanina majka Gordana ispričala je da ju je sljedeće jutro nazvao Marijanin suprug Karlo koji im je rekao da je Marijana nestala i da je njena torbica pronađena na Mostu mladosti, a rekao im je i da je kući stigla oko tri ujutro, a zatim promijenila obuću i ponovo otišla.

marijana-veliki-brat

Kasnije je, tvrdi Marijanin otac Ivo, promijenio priču.

“Poslije nakon četiri dana rekao da su sjedili za stolom i 15 minuta pričali. Uobičajeno. Ja znam kakav je njihov odnos bio već od Nove godine. Bili su pred razvodom, imali su problema međusobno”, rekao je on.

Roditeljima je policija prepričala sadržaj snimaka nadzornih kamera, ali dok traje istraga nisu im dopustili da ih pogledaju. Na snimcima je, ispričali su, vidljivo da je Marijana išla sama, a navodno ni kasnije niko nije došao za njom.

“Čak mi je rekao jedan inspektor da imaju svjedoke. Kažu da je to bio neki avanturista iz Belgije, navodno na drugoj strani pod mostom da je spavao, da je čuo krik i pljus. Ko to kriči kad se baca sam. Jesu li uzeli njegovu izjavu ili su smatrali da je ona nebitna, to ne znam. Ja samo, poznajući moje dijete, sumnjam da bi ubila samu sebe. Ona je ili pod nekom prijetnjom bila ili je odvedena ili dotjerana pred zid prijetnjama”, zaključio je Ivo Kovačević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh