Region

Ploče osvanule pod vodom, palo nevjerojatnih 190 litara kiše

Grad se probudio pod vodom. Državni hidrometeorološki zavod javio je kako je u Pločama u svega nekoliko sati palo 190 litara kiše.

Ploče - Facebook

Obilne padavine bile su i na Risnjaku, gdje je palo 165 litara kiše. Najavljena promjena vremena u Ploče je stigla u ranim jutarnjim satima, kad je počela padati obilna kiša praćena jakom grmljavinom.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za duborvačku i splitsku regiju objavio je narančasti meteoalarm.

“Lokalno, moguće jače nevrijeme praćeno prolazno pojačanim vjetrom i obilnom oborinom u kratkom vremenskom intervalu. Vjerojatnost grmljavine 70 posto”, naveli su.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu”, upozoreno je.

Portal Ploče Online objavio je fotografije potopljenih ulica i dodao kako je potopljena Stražara u Stablini, kružni tok je kritičan kao uvijek, a Birina je promijenila boju. Dodali su i da su komunalci na terenu.

Uslijed nezapamćene količine padavina koja se sručila na područje grada Ploča i okolice, građanima se putem službene stranice obratio gradonačelnik Mišo Krstičević koji je naveo da su od ranih jutarnjih sati dežurne službe Grada Ploča (Komunalno redarstvo, Javna vatrogasna postrojba te djelatnici Komunalno održavanje Ploče) na terenu i pomažu građanima u sanaciji štete koju je uzrokovala kiša te nastoje prevenirati dodatnu štetu i zaštititi imovinu.

Kako je navedeno, javne saobraćajnice su većim dijelom sanirane, dok je prema informacijama iz “Izvor Ploče doo” voda i dalje zdravstveno ispravna za piće. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh