Region

Erdogan u dvodnevnoj posjeti Srbiji: I Srbijanci će u Tursku moći da uđu samo uz ličnu kartu

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, a njega je na aerodromu “Nikola Tesla” u sinoć dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Recep Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić - AA

Nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija i sastankom s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, predviđen je i plenarni sastanak dva izaslanstva.

Očekuje se da će biti potpisan i sporazum na osnovu kojeg će državljani Srbije u Tursku moći da uđu samo uz ličnu kartu, čime bi Srbija bila jedna od pet država, odnosno šest jurisdikcija, s kojima ta zemlja ima takav režim kretanja, prenose srbijanski mediji.

Najavljen je i Srpsko-turski biznis forum, a o dobrim, ekonomskim odnosima ove dvije zemlje govori podatak da je obim srbijanske trgovinske razmjene dostigao blizu dvije milijarde dolara godišnje s tendencijom povećanja.

Prema posljednjim dostupnim podacima Privredne komore Srbije, u zemlji posluje oko 1.300 preduzeća s turskim kapitalom u tekstilnom, automobilskom, građevinskom i mašinskom sektoru, te u bankarstvu i turizmu. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh