Region

Šta se dešavalo na treningu hrvatskih specijalaca? Jedan umro, drugi u bolnici

Pripadnik Antiterorističke postrojbe Lučko jučer je za vrijeme treninga umro na nasipu u Zagrebu, a drugi je završio u bolnici. Kako pišu hrvatski mediji, drugi mladić je trenutno stabilno. Do tragedije je došlo tokom treninga, bio je to prvi dan redovne obuke. Preminuli je imao 30 godina.

Lučko - MUP Hrvatske

“Bio je to redovni trening. Preminuli pripadnik je izabran među kandidatima kao jedan od najboljih po psiho-fizičkim parametrima”, rekao je za zapovjednik ATJ-a Lučko Mate Bilobrk. Preminuli pripadnik je, dodaje Bilobrk, bio u interventnoj policiji, s A kategorijom liječničkog pregleda.

“Ekipa iz baze mu je pomagala do dolaska hitne”, prepričao je Bilobrk.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da se incident dogodio tokom trčanja po nasipu, a oba pripadnika prošla su liječnički pregled i bili su zdravi. Preminuli policajac imao je samo 30 godina, primljen je u Lučko u skupini s 30-ak novih pripadnika koji su dobili privremeno rješenje na šest mjeseci.

Smrt mladog specijalca potresla je ATJ Lučko i sve njihove pripadnike, a posebno što je 7. septembra dan osnivanja jedinice, a i otac preminulog specijalca, bio je pripadnik te jedinice od njezina osnutka do penzinisanja.

U utorak popodne oglasila se i Udruga ratnih pripadnika ATJ Lučko ‘90 koja je s tugom i žalošću obavijestila da je pripadnik T. P. na privremenom razmještaju u Antiterorističkoj jedinici Lučko, sin njihova penzionisanog pripadnika preminuo tokom provođenja redovne obuke (kondicijskog treninga) kad mu je pozlilo.

Tačan uzrok smrti ustanovit će se obdukcijom. Iz MUP-a se dosad nisu oglasili o smrti svog pripadnika, te se utvrđuju sve okolnosti ovog tragičnog događaja. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh