Region

Kosovski specijalci na granicu sa Srbijom, pojačano prisustvo KFOR-a

Tri hamera i nekoliko džipova sa pripadnicima specijalnih snaga kosovske policije stiglo je na novi punkt koji se nalazi kod prijelaza Jarinje.

policija Kosovo - N1

Na ovom punktu koji se još dograđuje (proširuje se asfalt i nasipa nekoliko metara u dubinu) jučer je “dežurala” posada sa jednim oklopnjakom, a jutros samo prepodnevna smjena Pogranične policije.

Kosovo online navodi da pripadnici KFOR nisu zaustavljali niti kontrolisali saobraćaj, kao što to nisu činili ni u prethodnim danima, a ovaj portal ističe da djeluje kao da im je namjera samo da budu primjećeni. prneosi “Radiosarajevo“.

Uporedo sa kosovskim snagama, pojačano je i prisustvo KFOR-a. Na dva kilometra od nove baze specijalnih snaga policije prema Leposaviću, dežuraju američki pripadnici međunarodne vojske, prenose mediji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh