Region

Zagađeno more na jednoj hrvatskoj plaži

​Zagađenje mora fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli, zabilježeno je na plaži Duboka u Slivnom, zbog čega se tamo do daljnjeg ne preporuča kupanje…

More - Ilustracija / Buka.com

​Zagađenje mora fekalijama, odnosno bakterijom ešerihija koli, zabilježeno je na plaži Duboka u Slivnom, zbog čega se tamo do daljnjeg ne preporuča kupanje, saopštili su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Zagađenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kvaliteta mora na tom kupalištu, koje je osmi put u sezoni proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

“Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Duboka prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli”, navode iz Zavoda.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka zagađenosti, a o zagađenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoline i ostale nadležne inspekcije, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh