Region

Tri puta telefonirao za vrijeme krvavog pohoda: Koga je zvao masovni ubica iz Cetinja

Masovni ubica Vuk Borilović je tokom svog krvavog pohoda na Cetinju čak tri puta telefonirao, saopćila je crnogorska Uprava policije.

Javnost je saznala da je Borilović nakon što je zvjerski ubio Natašu Martinović i njena dva sina, pozvao njenog supruga Miloša hladnokrvno mu poručivši da je ubio i svoju i njegovu porodicu.

Međutim, druga dva poziva i dalje su nerazjašnjena, od kojih je jedan posebna misterija.

Uprava policije (UP) izdala je opširno saopštenje u kojem rekonstruira kretanje i ponašanje masovnog ubice navodeći između ostalog da je za vreme monstruoznog akta obavio čak tri telefonska razgovora!

I to u različitim vremenskim intervalima, neke čak i kada je bio teško ranjen.

– Pobio sam i tvoju i moju porodicu – monstruozne su riječi koje je Vuk Borilović navodno uputio Milošu Martinoviću nakon što mu je ubio najmilije.

– Na osnovu do sada sprovedenih uviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obavještenja proizilazi da je oko 15:30 sati V.B. (34) obavio telefonski razgovor sa drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svjedoka, nećemo saopćavati, a u kojem je, između ostalog, saopćio da je u svojoj kući lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece – navodi se u saopštenju UP.

Na osnovu nezvaničnih informacija koje su procurile u medije, vreme i opis ovog poziva poklapa se sa pozivom koji je ubica uputio Milošu Martinoviću, ali rečenica koju je izgovorio i dalje navlači veo misterije oko čitavog slučaja.

Naime, Borilović, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni sa jednim od članova svoje porodice, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa stricom Goranom Đurišićem kojeg je surovo likvidirao.

U medijima je objavljeno i da je jedan od tri poziva bio upućen poznaniku kojem je rekao da je teško ranjen i da najvjerovatnije neće preživjeti.

Naime, kako je UP prenijela, prilikom razmjene vatre sa ubicom na kojeg je ispaljeno 20 projektila, jedan službenik policije ranjen je u predjelu glave

– Do sada sprovedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. – stoji u saopćenju koje je stiglo i na redakciju “Blica”.

Upravo se u istom dokumentu dalje navodi da je ubica tada uputio spomenuti poziv poznaniku čiji identitet nije otkriven i saopćio mu da “neće preživjeti”.

– Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15:50 sati, odnosno dvadesetak minuta posle telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15:50 sati, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživjeti – potvrđuje se u policijskom saopštenju.

Crnogorska Uprava policije izvjestila je da je Vuk Borilović obavio još jedan telefonski poziv dok je sijao smrt po Cetinju, odnosno navodno prije nego što je pozvao Miloša Martinovića, ne navodeći tačno vreme.

Međutim, taj treći poziv je i dalje potpuna misterija budući da iz policije nisu naveli ni njegov sadržaj, kao i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz sigurnosnih razloga ne žele da saopće sa kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pira.

– Ovom razgovoru (sa Milošem Martinovićem, prim. nov.) je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga (bezbednosnih, prim. nov.), nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode (da je lišio života porodicu koja je kod njega stanovala, prim. nov) – stoji u saopštenju.

Dakle, može se zaključiti da je Vuk Borilović nakon ubistva Nataše Martinović i njenih sinova obavio dva telefonska razgovora, dok je treći poziv uputio teško ranjen na samrti.

– U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u njegovom ponašanju, ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B.

Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflikti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na porodicu podstanara.

U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno-posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda – navodi policija uz apel na solidarnost i odgovorno izvještavanje o masovnom zločinu kakav Crna Gora ne pamti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh