Region

Bosanac u Ljubljani: Pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika puna para pa ih vratio

Prava drama i velika potraga se odvijala sinoć nakon što je Bajro.M rodom iz Bosanske Krupe pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika sa većom svotom novaca.

aura

Dakle, pola sata nakon ponoći portalu Gpmaljevac dolazi poruka od Bajre.M koji je želio putem njih pronaći vlasnike tri švedska pasoša i dva novčanika. Bajro je primjetio da su takvih slučajeva imali puno i da su ih jako brzo riješili pa se nadao toj brzini i u ovom slučaju.

Dakle, Bajro.M koji je zaposlen kao šef smjene u Mcdonaldsu na Rudniku u Ljubljani i prilikom obilaska prostora gdje gosti večeraju on je pronašao kod jednog stola tri švedska pasoša i dva novčanika puna novaca.

Isti trenutak šalje poruku da mu pomognu pronaći tročlanu porodicu koja je to sve izgubila u Mcdonaldsu.

Nakon objave koja je bila dosta kasno, ponoć je uvelikp prošla, mnogi čitatelji su se aktivirali da se pronađe porodica i nakon samo dvadesetak minuta oni su pronađeni zahvaljujući onima koji su se aktivirali u velikoj potrazi.

Porodica koja je izgubila pasoše i novčanike je večerala u spomenutom restoranu brze hrane u Ljubljani i zatim nastavili putovanje prema dalekoj Švedskoj. Nakon što su prošli tunel Karavanke i stigli do Villacha oni su dobili za njih šok obavijest, da su u Ljubljani pronađeni njihovi pasoši i novčanici.

Kako na granici nema pasoške kontrole oni nisu ni primjetili da nemaju pasoše.

Iste sekunde se okreću i vratili su se u Ljubljanu gdje im je pošteni Bajro vratio sve što je njihovo.

Porodica je bila na godišnjem odmoru u Bosni i Hercegovini, u Ključu i vračajući se u daleku Švedsku, navratili su u Ljubljanu večerat i tu su sve izgubili. Zahvaljujući poštenom Bajri sve im je vraćeno, a oni su prilikom preuzimanja novcem počastili Bajru.

Puno komentara pomoći u potrazi, a kasnije i pohvale stigle su na Bajrin račun:

“Poslala sam njima na zid od objave da vide gdje da se jave.”, piše Azra.

“Javio se momak i proslijedio sam mu broj od Bajre”, navodi Adnan.

“Hvala Bogu što postojite.” , navodi Jaca.

“Aferim Bajro.”, kaže Nedim.

“Koji ste vi kraljevi respekt.”, na sve nas misli Senn :).

“Hvala svima puno, evo nas na put da pokupimo dokumente, ponovo puno hvala svima”, kasnije navodi i osoba koja je izgubila sve navedeno.

Bajro iz Bos.Krupe portal Gpmaljevac navodi da niti u jednom trenutku nije razmišljao novčanike i novac zadržat za sebe jer kako kaže, oteto je prokleto i naučio je pošteno da živi od svog rada i mirno da spava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh