Region

Nevrijeme napravilo haos u regionu: Bujice na ulicama, do 14h palo 40 litara kiše u Splitu

Jako nevrijeme sa grmljavinom zahvatilo je dijelove Hrvatske.

nevrijeme - Dalmacijadanas

Preko Jadrana se premješta visinski ciklon, a padavine u ranim popodnevnim satima zahvatile su srednju Dalmaciju. Lokalno je palo više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, piše Dalmacija danas.

Prva obilna kiša ovog ljeta zahvatila je i Split. Velike količine padavine u kratko vrijeme izazvale su bujice u dijelu grada.

Kako to obično biva kod obilinih padavina, prva se pod vodom našla Poljička, gdje je visina vode na mjestima i preko 30 centimetara.

Tako su pod vodom dijelovi Poljičke, Ulice Ivana plemenitog Zajca kod Medicinskog fakulteta, Šimićeva…

Prema automatskoj stanici splitske Prirodoslovne škole, do 14 sati već je palo 40 litara kiše po kvadratnom metru. Tako je u jednom satu palo više kiše nego što prosječno padne u cijelom avgustu (38.6 mm). prneosi “Index“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh