Region

Dalmaciju zahvatilo snažno ljetno nevrijeme: Temperature pale za više od 10 stepeni

Ponedjeljak je donio nastavak vrućeg vremena u susjednoj Hrvatskoj. Tako su najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji bile do 31 do čak 38°C na vrgoračkom području.

Grom - Ilustracija/Blogspot.com

Ipak, u popodnevnim satima prvo je Dalmatinskog zagori počeo lokalno izraženiji razvoj oblaka, a iza 17 sati jak razvoj olujnih oblaka zahvatio je dio obalnog Nažalost, na nekoliko lokacija “suhe” munje izazvale su nekoliko požara.

Prema podacima mreže Pljusak.com, čak 30 litara kiše do 18 sati palo je na stanici Ruda. Trilj je dobio 27 litara, a slijede Mulo 23, Golubić 20, Kistanje 19, Dugi Otok 18, Otok 13, Rtina i Baška Voda 12 itd.

Padavine su lokalnog karaktera pa u većini predjela ih još nije bilo, piše Slobodna Dalmacija.

Neverini su, tamo gdje ih je bilo, donijeli umjeren pad temperature zraka. Iako je posvuda malo svježije u odnosu na jučer, dio Zagore ima pad temperature veći od 10 stepeni,piše Radiosarajevo

Na primjer, Ljubitovica u 18 sati mjeri samo 21 stepen. Uz obalu su temperature niže za oko 5 stepeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh