Region

MARIJANA JE NESTALA U APRILU, SAD SE OGLASILA NJENA SESTRA: Evo šta je otkrila

Marijani Seifert, pobjednici Velikog brata, od kraja aprila se gubi svaki trag. Njezina sestra Maja Kovačević sada je ispričala da ne odustaje od istine.

Marijana Seifert - Novi

“U noći dok je Marijana vjerovatno umirala, sanjala sam kako se nas dvije pozdravljamo. Sutradan kad sam se probudila, odmah sam uzela mobilni i nazvala sestru s kojom se nisam čula mjesec dana. Nije se javljala, a ja sam već tad imala čudan osjećaj”, ispričala je Maja za Slobodnu Dalmaciju.

Ne mislim da je živa…

“Nažalost, više ne mislim da je živa. Osjećam da je nema. Samo želimo konačno da saznamo pravu istinu i da se možemo od nje dostojno oprostiti”, kaže Maja koja smatra da će istina uskoro izaći na vidjelo.

“Naša potraga za istinom traje svakodnevno, a što više otkrivamo, više smo u šoku. Jednostavno, puno je toga čudno oko te večeri kad je nestala. Njen suprug Karlo nekoliko je puta promijenio iskaz na policiji.

Ne želim ovime da kažem da joj je nešto uradio, ali neka samo kaže šta se događalo u stanu, jer sam uvjerena da je došlo do svađe među njima. Meni je sve to jako čudno i dok ne saznam istinu, s njime ne mogu imati kontakt, teško mi je jer znam da neću moći viđati nećaka, ali ostajem pri svome”, dodala je.

Nestala je u noći, telefon pronađen na mostu

Marijana je nestala u noći s 26. na 27. aprila ove godine nakon što se napustila iz stana na zagrebačkoj Savici u kojem živi sa svojim suprugom Karlom Seifertom. U trenutku nestanka na sebi je imala kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, pantalone crne boje s bijelo-crvenom crtom i svijetle patike, navela je zagrebačka policija.

Jutro kasnije, na Mostu mladosti pronađeni su njena dokumenta i telefon. Na mostu nema kamera, a Marijanu su navodno snimile kamere u noći nestanka kako izlazi iz zgrade u kojoj je živjela s Karlom i sinom.

Sve izgleda sumnjivo i izrežirano

Ja taj video nisam vidjela i dok je ne vidim, ne vjerujem da postoji. Nekako mi sve izgleda sumnjivo i izrežirano, ali ne s njene strane. Ponavljam još jednom, ne želim da upirem u bilo koga prstom. Ljudi me pitaju da li je otišla negdje, ali nema šanse da bi to uradila jer nikad ne bi ostavila djecu.

Marijana je bila jako krhka i osjećajna, taj Veliki brat je ostavio strašne i nepopravljive posljedice na njeno psihičko zdravlje. Nije mogla da podnese osudu ljudi. Nakon što je rodila sina bila je u postporođajnoj depresiji, ali i pored svemu ne vjerujem i ne želim da pomislim da je htjela sebi nešto nažao da uradi”, rekla je Maja koja smatra kako policija nije radila svoj posao kako treba.

“Ponudili su nam tek šture odgovore. Da je izašla iz stana i uputila se prema mostu. Nije mi jasno zašto je potraga bila usmjerena samo na Savu, zašto je nisu tražili na Sljemenu? Imali smo informacije da bi mogla i tamo da se nalazi. Opet vam kažem, cijela ta priča jako je čudna. Neko je nešto morao da vidi, pa ne može osoba samo tako nestati”, zaključila je, piše Slobodna dalmacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh