Region

Otvoren Pelješki most

Uz Himnu slobode svečano je u utorak uvečer otvoren Pelješki most.

Peljeski most - Pixsell

Nakon što su se automobil “Nevera” i auto Nike Pulića mimoišli na sredini most, uslijedio je spektakularan vatromet.

Pelješkim mostom prometno će biti povezan jug Hrvatske s ostatkom države, a povijesni događaj obilježava se tijekom cijeloga dana programom koji se odvija s dviju strana mosta – na odmorištima Brijesta i Komarna.

Samo svečano otvaranje “svehrvatskog projekta” mosta počelo je u 20.15 na odmorištu Komarna.

Redovan promet Pelješkim mostom krenut će u ponoć.

Šuica: Pelješki most simbol solidarnosti među članicama EU

Pelješki most je simbol europskih vrijednosti, solidarnosti i uzajamne potpore među članicama Europske unije, istaknula je u utorak potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica na otvorenju Pelješkog mosta.

“Pelješki most nije samo važan strateški projekt Hrvatske, on je i simbol europskih vrijednosti, solidarnosti i uzajamne potpore među članicama EU”, istaknula je Šuica, dodavši da je “bit postojanja EU u premošćivanju i spajanju, u izgradnji stalnih poveznica gradeći ih na zajedničkim vrijednostima”, prenosi Hina.

“Pelješki most, ali i cijela cestovna infrastruktura najveći su projekt EU-a ikad financiran u Hrvatskoj i jedan od najvećih projekata Europske unije posljednjih godina u iznosu od 357 milijuna eura”, podsjetila je potpredsjednica EK. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh