Region

U nevremenu kod Rijeke potonuo ribarski brod, tragalo se za dvije osobe

Službenici Lučke kapetanije Rijeka jutros su pronašli i spasili dvoje članova posade ribarskog broda, koji je po iznenadnome nevremenu potonuo u riječkom akvatoriju.

Ribarski brod - MPPI

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) obavijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetoj akciji traganja i spašavanja prema dvije osobe sa potonulog broda.

Dojava očevica o nestanku broda iz vidokruga na moru ispred Ičića, uslijed naglog nailaska nevremena u MRCC Rijeka zaprimljena je danas u 10 sati, o čemu je odmah obaviještena LK Rijeka, čiji službenici su spasilačkim brodom isplovili u traganje prema dojavljenoj poziciji.

Nedugo nakon početka akcije uočili su dvije osobe u moru kako se pridržavaju za bokobran (pajet) potopljenog broda, na poziciji oko dvije nautičke milje od marine Ičići, u smjeru Rijeke. Dvoje spašenih (državljani Republike Hrvatske) izvučeni su na SAR brod „VID“ i prevezeni u Rijeku, gdje su preventivno pregledani od djelatnika Hitne medicinske pomoći Rijeka, čime je akcija traganja i spašavanja uspješno završena, piše Morski.hr.

Uvidom u brodsku dokumentaciju, u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, službenici Lučke kapetanije Rijeka ustanovili su kako je potopljeni brod duljine 8 metara, udovoljavao svim tehničkim uvjetima za plovidbu. Na poziciji potonuća nema tragova onečišćenja mora, dok je morsko dno na oko 60 metara dubine te brod ne predstavlja sigurnosnu opasnost za druge sudionike u pomorskome prometu, tim dijelom riječkog akvatorija. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh