Region

Novi gradonačelnik Beograda ne planira ukloniti mural Mladiću: Ne znam da li je pravio zločine

Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji zatražila je od novog gradonačelnika Beograda uklanjanje murala sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića, na šta je on odgovorio kako “ne zna da li je Mladić rokom rata počinio zločine, ali zna da je branio srpski narod”.

Gradonačelnik - Novi

Šapić je istakao da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVК Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osuđen i Ratko Mladić.

“Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i vjerovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju protjerani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam”, izjavio je Šapić, prenosi Telegraf.

On je također istakao da se uvijek može govoriti o rješavanju pitanja grafita u Beogradu, ali je zamolio javnost da u te stvari ne mješa Haški tribunal i njegove presude.

“U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i morat ćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mjesto i ispunjava vam te vrste “haških” želja”, poručio je Šapić. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh