Region

Balkanska država zbog vrućina zabranila rad starijim od 60 i trudnicama

Trudnice i osobe starije od 60 godina bit će oslobođeni radnih obaveza do 27. jula zbog toplinskog vala, odlučila je vlada Sjeverne Makedonije, a prenosi novinska agencija MIA u subotu.

trudnica - in dex

“Prema informacijama meteorologa, ponovo očekujemo visoke temperature nakon 24. jula pa je vlada produžila odluku koja se odnosila na izuzeće pojedinih osoba od posla do 27. jula”, objavila je vlada.

Prijedlog za oslobađanje od radne obaveze u razdoblju do 27. jula odnosi se na ugrožene grupe građana, uključujući trudnice i osobe starije od 60 godina, navodi MIA.

Također se preporučuje da dječji vrtići ne izvode djecu van od 11 do 17 sati kao i da poslodavci poštuju zakonske obaveze kod određenih tehnoloških i proizvodnih procesa koji predstavljaju dodatni rizik za zdravlje radnika.

U Sjevernoj Makedoniji danas se očekuju temperature od 35 do 41 stepena Celzija. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh