Region

Vulin: Svi hrvatski funkcioneri biće na posebnom režimu kontrole

Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH – rekao je Vulin.

Aleksandar Vulin - Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša, morati posebno da najave i obrazlože svoju posjetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole.

“Odlukom ustaške Vlade Andreja Plenkovića predsedniku Aleksandru Vučiću zabranjeno je da poseti Jasenovac. Aleksandru Vučiću, unuku jasenovačke žrtve nije dozvoljeno da se pokloni uspomeni na stotine hiljada zaklanih Srba, Jevreja i Roma. Predsedniku Republike Srbije nije dozvoljeno da obiđe najveće srpsko stratište. Ustaše danas, članice Evropske unije, ne vole da ih se podseća koliko su dece poklali”, naveo je ministar Vulin u saopštenju.

Vulin je dodao da će hrvatski funkcioneri morati posebno da najave posjetu Srbiji.

“Od danas svi funkcioneri hrvatske države, svi nosioci službenih ili diplomatskih pasoša moraće posebno da najave i obrazlože svoju posetu ili prolazak kroz Srbiju i biće stavljeni na poseban režim kontrole. Tako će biti dok sam ja ministar policije, ili dok Hrvatska ne počne da se ponaša kao da nije NDH”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući odluku hrvatske vlade da zabrani predsjedniku Srbije Vučiću posjetu Jasenovcu, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh