Region

LEDENICE VELIČINE JAJETA ZASULE REGION: Oštećeni usjevi i pojedini putni pravci u ovoSrbija

Naši putevi su zbog velikih snijegova, oluja u poprilično lošem stanju, ovo nevrijeme je samo dodatno pogoršalo situaciju”, dodaju meštani

nevrijeme Srbija - RINA

Jako olujno nevrijeme praćeno krupnim gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je sela na teritoriji novovaroške opštine. Veća materijalna šteta pričinjena je na poljoprivrednim usjevima, ali i na lokalnoj putnoj infrastrukturi.

“Samo je odjednom krenulo da sipa, za par minuta sve u dvorištu je obijelilo kao da je pao snijeg krajem novembra. Grad je bio veličine jajeta i veoma jakog inteziteta. Još uvijek nismo otišli u bašte da vidimo kolika je pričinjena šteta”, kažu za RINU mještani.

Na najvećem udaru su se našla sela Trudovo, Štitkovo i Božetići gdje je usljed nevremena pričinjena i šteta na pojedinim nekategorisanim putnim pravcima.

“Naši putevi su zbog velikih snijegova, oluja u poprilično lošem stanju, ovo nevrijeme je samo dodatno pogoršalo situaciju”, dodaju mještani. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh