Region

Djevojčica silovana poslije turnira u malom fudbalu?

Postoje dvije verzije priče: prema jednoj, oni su bili u vezi, dok se prema riječima određenih mještana nisu ni poznavali, ili makar nisu imali bliskih kontakata

Reporteri Nova.rs posjetili su danas Arapovac kod Lazarevca, mjesto u kom se, prema sumnjama policije i tužilaštva, u nedjelju dogodio jeziv zločin kada je djevojčica (14) silovana.

Kako ovaj portal saznaje, napad se dogodio nakon Vidovdanskog turnira u malom fudbalu. Djevojčica je sedmi razred, a napad se nije dogodio – kako su mediji najprije pisali – na proslavi kraja školske godine. Osumnjičeni je, kako se saznaje, Ivica J. i uhapšen je zbog sumnje da je djevojčicu obljubio na igralištu nakon turnira. Njemu je određen pritvor, a navodno se čekaju rezultati vještačenja koji će dati odgovor na pitanje da li je između njih dvoje bilo kontakta.

Djevojčica, kažu mještani, ide u osnovnu školu u susjednom selu Junkovci; mladić je stariji – ima 20 godina.

Postoje dvije verzije priče: prema jednoj, oni su bili u vezi, dok se prema riječima određenih mještana nisu ni poznavali, ili makar nisu imali bliskih kontakata.

“Znam djevojčicu, iz dobre je porodice, zaista je jako fina. Ne može da se kaže da je problematična, a isto tako i taj mladić. Ne mogu da vjerujem šta se desilo, baš smo šokirani”, ispričala je jedna od komšinica.

“On je malo stariji, sad selo priča svašta. Ali niko to ne bi očekivao od njega, ja ga znam odmalena. To se sve desilo nakon turnira, bila je proslava pored škole u Arapovcu”, ispričao je jedan od Ivicinih drugova. Djevojčica je na turniru bila sa drugaricom iz susjednog sela, a zatim su se rastale. Prema određenim navodima, mlađa sestra žrtve je vidjela kako ulazi u kola sa starijim momcima, a za jednog od njih se na kraju ispostavilo da ju je obljubio.

Djevojčicu je porodica pronašla nedaleko od kuće, u njivi, kako leži u polusvjesnom stanju. Pretpostavlja se da je na pomenutom turniru bio dostupan alkohol. O roditeljima obje porodice mještani Junkovca i Arapovca su imali samo riječi hvale.

Podsjetimo, jučer je Ivica J. saslušan, a on je negirao krivicu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh