Region

PUTNICI ŠOKIRANI CIJENOM KAFE NA TRAJEKTU NA JADRANU ŠOKIRALA: PA ČUJ, NIJE SAMO KOD NAS TAKO

Putnici u kafe baru u salonu “Jadrolinija” trajekta “Faros” ostali su u čudu kada su naručili kafu i dobili račun.

Jadrolinija / Ilustracija

Kafa s mlijekom velika 26 kune (6,77 KM), dvije 52 kune (13,55 KM):

“Pa kakve su ovo cijene, što je ovo došlo, jedna velika kafa s mlijekom čak 26 kuna”, pitaju se s uskličnicima i upitnicima čitatelji, domaći putnici, koji su se požalili redakciji Slobodne Dalmacije.

“Šank” drži, prema podacima s računa, privatna firma “Dino i Ema” iz Bristivice u trogirskoj Zagori, čije voditelje je redakcija nazvala za komentar i kalkulaciju navedene cijene.

Pa čujte, nije samo kod nas tako, tako vam je i na drugim brodovima, trajektima, kunu dvije, gore-dolje. Cijene su na trajektima uvijek bile veće nego u ugostiteljskim objektima na kopnu.

Kada uzmete da je sve skočilo, znači morate uzeti u obzir da su tu i visoke cijene unajmljivanja ugostiteljskog prostora na trajektu, kao i rast svih drugih troškova, od materijala, goriva, radne snage, ma kompletnog poslovanja, sve se podiglo – govore iz spomenute firme pojašnjavajući kalkulaciju navedene cijene.

A to što je ulje duplo skočilo to nikome ne smeta – dodaju na tvrdnju da cijena kafe nije baš mala.

Iz “Dina i Eme” pojašnjavaju također kako je praksa da se cijene usklađuju s otokom prema kojem se plovi, odnosno turističkim destinacijama.

Znate i sami da cijene kafe variraju ovisno o lokacijama. Slobodno usporedite cijene kafe na splitskoj Rivi ili na Hvaru, a mi smo još na brodu gdje imate drugih dodatnih troškova – zaključuju u svom odgovoru. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh