Region

Charles Michel: Zapadni Balkan je strateški prioritet za EU

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel kazao je danas u Podgorici da je zapadni Balkan strateški prioritet Evropske unije i to sada više nego ikada.

Michel je to kazao u Podgorici nakon sastanka s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem.

“Crna Gora je bila veoma konzistentan partner za EU, više od desetljeća i vaša zemlja ima rekord od 100 posto usklađenja s EU politikom”, rekao je Michel.

Prema njeogvim riječima, EU je bila ujedinjena u donošenju sankcija Rusiji i pritisak se osigurava kontinuitetom šest paketa sankcija.

On je najavio da će sljedećeg tjedna biti organiziran sastanak 27 europskih lidera s liderima zapadnog Balkana.

“Nadam se da će sastanak biti prilika da pokažemo našu suradnju”, istaknuo je Michel, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Ðukanović je kazao da posjet Michela Crnoj Gori upućuje na posvećenost Europske unije europeizaciji zapadnog Balkana.

“Ponovio sam da je stabilnost zapadnog Balkana jednako integracije. Nažalost, konstatirali smo da je bilo usporavanja Crne Gore u procesu integracija”, kazao je Ðukanović.

On je također dodao da je u tom razdoblju bilo zemalja koje su nastupale izvan pozicije integracije, a da je kao upozorenje i stigla agresija Rusije na Ukrajinu, koja je ukazala na potrebu europskih integracija, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh