Region

Stabilizuje se situacija u Prijedoru nakon poplava

Velike nevolje stanovništvu Prijedora stvorule su obilne padavine i bujične vode. Ima mještana prijedorskih naselja Vrbice, Topolik i Urije neprospavana je noć.

poplave - N1

Poplavljeno je oko 200 kuća i pomoćnih objekata, ali tokom noći nije bilo potrebe za evakuacijom. Situacija se stabiluzuje i voda se povlači od jutros.

Draško Đenadija, iz Odsjeka za civilnu zaštitu grada Prijedor kaže u telefonskom razgovoru za N1 kako se voda uglavnom povukla osim u prirodnim uvalama i podrumima iz kojih se vrši ispumpavanje.

“Tokom noću svi kapaciteti su stavljeni na raspolaganje kako bi se umanjila šteta što je moguće više. Pravili smo improvizovane nasipe, pokušavali da zaštitimo domaćinstva”, rekao je Đanadija napominjuću kako je problem stvarala činjenica da je u veoma kratkom roku rijeka Miloševića nadošla zbog bujičnih voda sa Kozare.

Nasip na rijeci je pukao u naselju Vrbica pa je to dežurnim službama stvorilo velike probleme. Pojedini lokalni putni pravci ovog su jutra teže prohodni zbog nanosa koje su na kolovoz donijele padavine. prneosi “N1“.

Dežurne ekipe iz Gradske uprave tokom dana će vršiti procjenu štete na putnoj infrastrukturi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh