Region

OVO JE LIDIJA KOJU JE BIVŠI DEČKO UBIO U ITALIJI: Godinama trpjela nasilje – monstrum joj ranije razbio i lobanju

Lidija M. 42-godišnjakinja koju je ubio njen bivši dečko u ulici Vigolo u Vićenzi, nakon što je ispratila svoju najmlađu kćerku u školu, radila je u Food & co u Vićenci već 8 godina.

Lidija M. - Facebook

Ovo je za Ilgiornaledivicenza.it rekao vlasnik restorana Benedeto Mondelo, koji je takođe i brat Lidijinog sadašnjeg partnera.

– Već nekoliko godina traju pritužbe i žalbe – objasnio je on situaciju između ubijene i njenog bivšeg emotivnog partnera.

Kako piše list, Mondelo kaže da joj je ubica prije nekoliko godina razbio lobanju i da je mjesecima bila bolesna. Tada je, kao paradoks, prikazana kao da je napustila svoju djecu.

Godine 2019. izdata je zabrana približavanja.

Gradonačelnik i predsjednik Pokrajine Frančesko Ruko takođe je govorio o tragičnoj vijesti.

– Vićenca bilježi još jedan užasan femicid. Ovog puta, majka koja je tek odvela svoju djecu u školu ubijena je na ulici. Grad je zgrožen ovom novom epizodom nasilja – rekao je on, piše Srbija Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh