Region

Oglasilo se Skoplje o letu Sergeja Lavrova

Zvanično Skoplje potvrdilo je danas da nije dozvolilo prelet aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova preko teritorije Sjeverne Makedonije, a premijer Dimitar Kovačevski je pojasnio da se ta zabrana odnosi na sve ruske avio-kompanije i da se avion Lavrova ni po čemu ne razlikuje.

“Donijeli smo odluku, zabrana preleta ruskih avio-kompanija preko teritorije naše zemlje. Mi smo članica NATO-a, što znači da su odluke koje se donose u NATO-u i naše odluke i da imamo potpuno usklađenu spoljnu politiku sa politikom Evropske unije”, rekao je Kovačevski.

Dodao je da ni Lavrov ne može imati drugačiji tretman.

“Što se tiče konkretnog leta, nema drugog tretmana u vezi sa odlukom koja je već donesena i koja je na snazi i koja ostaje na snazi”, rekao je.

Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova saopštenjem u kojem stoji da je zabrana za prelet aviona Lavrova donesena u saglasnosti sa odlukom vlade o zatvaranju vazdušnog prostora Sjeverne Makedonije za sve avione ruskih kompanija. prneosi “N1“,


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh