Region

Jaka tuča poharala sjever Hrvatske, upaljen meteoalarm: Navečer oluje prijete i Slavoniji

Crni oblaci stigli su iz Slovenije. Led je napravio ogromne štete, pogotovo na automobilima, ovako nešto još nikad nisam vidio, ispričao je šokirani čitatelj portala 24sata.hr s varaždinskog područja.

nevrijeme u Hrvatskoj - 24sata

Naime, jako nevrijeme nešto iza 16 sati zahvatilo je sjeverozapad Hrvatske, a najviše štete bilo je na varaždinskom području gdje su stradali brojni automobili. Prema riječima čitatelja, led je bio veći od oraha.

– Iz mirnog vremena, odjednom je tuča lupila. Nije bilo kiše, nego samo tuča koja je trajala 10-ak minuta popraćena jakim vjetrom. Mir nakon tuče je bio 10 minuta i onda je krenula kiša s grmljavinom. Tuča je bila veća od oraha, a nakon 20 minuta led se još uvijek bijelio na travi – kazao nam je čitatelj iz Varaždina.

– Nevrijeme je krenulo prije pola sata, padalo je 10-ak minuta. Puno je bilo kiše, i onda je odjednom tuča krenula. Više automobila je uništeno, padala je tuča veličine oraha. Što se tiče usjeva, to još nismo utvrdili koliko je uništeno, iako na kukuruzu nije vidljiva šteta, ali vinogradi su sigurno nastradali – ispričao nam je čitatelj iz Huma na Sutli.

Za kontinentalnu Hrvatsku upaljen je meteoalarm, a stiglo je i upozorenje da se građani pripreme za jaka grmljavinska nevremena koja mogu uzrokovati ozbiljne štete i zaštitite se od munje. Moguća je i materijalna šteta te oštećenje stabala, kao lokalne bujične poplave, olujni udari i tuča. Također, mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu.

Sa sjeverozapada postupni porast naoblake, a na kopnu mjestimice s kiša i grmljavina. Prema večeri uz jači razvoj oblaka lokalno izraženi pljuskovi ili grmljavinsko nevrijeme izgledni su ponajprije u sjeverozapadnim i sjevernim predjelima, navečer i u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, navečer sjeverni, prolazno s jakim udarima. Na Jadranu slabo i umjereno, na otvorenom ponegdje i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 26 do 31 °C, napisali su iz DHMZ-a. piše 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh