Region

Parlament Albanije će 11. jula održati posebnu sjednicu o Srebrenici

Ubistva u Srebrenici su i Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju klasificirali kao genocid, podsjetio je Bala.

Albanski parlament - agencije

Parlament Albanije će 11. jula ove godine održati posebnu sjednicu povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici 1995. godine, javlja Anadolija.

Ovu informaciju na Twitteru je potvrdio predsjedavajući poslaničke grupe vladajuće stranke Socijalističke partije Albanije Taulant Bala (Balla).

Najgori zločin
– Parlament Albanije će 11. jula 2022. održati posebnu sjednicu povodom obilježavanja genocida u Srebrenici 1995. godine. Stojimo uz porodice onih koji su izgubili svoje najmilije i uz one koji traže pravdu u njihovo ime – napisao je Bala.

Bala je podsjetio da su Ujedinjene nacije (UN) masakr u Srebrenici opisale kao najgori zločin na evropskom tlu od Drugog svjetskog rata.

– Ubistva u Srebrenici su i Međunarodni sud pravde i Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju klasificirali kao genocid – podsjetio je Bala.

Negirao navode
Podsjećamo, albanski parlament odbio je u četvrtak zahtjev pojedinih opozicionih poslanika o održavanju sjednice na kojoj bi se razmatrala rezolucija o priznanju i osudi genocida u Srebrenici.

Premijer Albanije Edi Rama negirao je jučer medijske navode da je albanski parlament glasao protiv usvajanja rezolucije o priznavanju genocida u Srebenici.

– Podvlačim da parlament Albanije danas nije poništio nijednu rezoluciju o Srebrenici, već je jednostavno odbilo da u skupštinsku proceduru stavi dokument – napisao je Rama na Twitteru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh