Region

SLOVENSKA KOMISIJA ODOBRILA PREKID TRUDNOĆE MIRELE ČAVAJDE

Slovenska komisija danas je donijela zaključak da je Mireli Čavajdi iz Hrvatske odobren prekid trudnoće zbog teške bolesti djeteta, potvrdila je advokatica Vanja Jurić.

Mirela Čavarda - Twitter

Naime, danas se sastala komisija, koja je na osnovu nalaza Mirele Čavajde, donijela takav zaključak, tako da medicinski prekid trudnoće napraviti u dogovoru sa slovenskim doktorima.

Ipak, Čavajda će pričekati odluku drugostepene Komisije KBC-a Zagreb, a danas u poslijepodnevnim satima odlazi na kontrolnu magnetnu rezonancu.

Kako piše Jutarnji list, Komisija bi se trebala sutra sastati i donijeti odluku na osnovu njenih prigovora na četiri zagrebačke bolnice.

Podsjećamo, Hrvatsku potresa slučaj trudnice Mirele Čavajde, koja je u emotivnom istupu ispričala kako su joj ljekari u Zagrebu odbili izvršiti abortus u 26. sedmici trudnoće uprskos tome što beba ima tumor, zbog kojeg će ili umrijeti ili živjeti kao biljka. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh